Sponsoren

 

 

 

 

 

 

Rondwandeling

 Wandel eens door de Korrewegwijk langs de bouwwerken van architect Boer. U bent er ongeveer drie kwartier mee kwijt, maar zult er zeker geen spijt van krijgen!

We beginnen bij de bouwkeet op het Bernoulliplein. We lopen (met het gezicht naar het plein) linksaf, richting Korreweg. Die steken we over en we wandelen rechtdoor naar de Balistraat. Hier is het al gelijk raak. Het hoekpand Korreweg/Balistraat 78/2 is van Boer, evenals Balistraat 6 (magazijn met bovenwoning).

We lopen weer terug naar de Korreweg, linksaf tot voorbij de stoplichten (vergeet onderweg niet even een blik te werpen op het Bernoulliplein!). Na het kruispunt hebben we aan de linkerkant de voormalige SNS-bank (nrs. 124-126), ook van Boer. Wat is er bewaard gebleven van het oorspronkelijke ontwerp en wat is er verpest? (Heeft iemand nog een foto van het oorspronkelijke pand?) . We blijven de Korreweg nog even volgen.

 

Voorbij de vijver nemen we de eerste straat links (bij de Sionskerk) de eerste straat rechts (Celebesstraat). Hier zijn de huisnummers 34-56 door Boer ontworpen.
We lopen de Celebesstraat uit, slaan aan het eind rechtsaf, langs de school, en komen weer uit op de Korreweg. Linksaf, daarna de eerste straat rechts (Hamburgerstraat). Ook hier is Boer actief geweest: de nummers 28-66.

Ook de Hamburgerstraat lopen we uit, tot aan de Star Numanstraat. Aan het einde van deze straat linksaf en dan komen we uit bij het prominente Noorderbad, waar talloze stadjers zwemmen hebben geleerd. Nu is het een bibliotheek. Ook nuttig.

Aan de rechterkant zien we de Oosterhamrikkade, Boer tekende letterlijk en figuurlijk voor het blok met de huisnummers 54-64. We nemen hier de eerste straat rechts, de Heymanslaan. Hier zijn de huizenblokken 23-47 van de hand van Boer.

Hierna de eerste straat rechts inlopen (Heymanslaan) de nrs 23-47 zijn van de hand van Boer.

In de Heymanslaan nemen de de tweede straat links, de Reigerstraat. Aan het eind van de Reigerstraat slaan we linksaf de Oppenheimstraat in. Bij het huizenblok 70-86 weten we het inmiddels af: onmiskenbaar de tekenpen van Boer.