Sponsoren

 

 

 

 

 

 

Wegens succes GEEN “Leutje Festval” op 5 mei 2017

IMG_2921

 

8 maart 2017 – Dit jaar is er op 5 mei geen Leutje Festival op het Bernouilliplein. Dat betekent dat er dus ook geen vrijmarkt is. Volgend jaar wil de organisatie kleinschaliger terugkomen. Wil je meehelpen? Stuur dan een bericht naar de organisatie.

Twaalf jaar lang een begrip: Het Leutje Festival op Bevrijdingsdag op het Bernouilliplein in de Korrewegwijk. Honderden mensen en vooral ook kinderen op de vrijmarkt met spullen van zolder. Muziek, optredens, de draaimolen, eten en drinken. Een mooie traditie die van een kleinschalig buurtfestijn uitgroeide tot een record aantal bezoekers van 3000 in 2016. Een groot succes dus.

Maar dat succes heeft ook nadelen. Een groot festival vraagt andere eisen, bemensing, beveiliging en budget.  De oorspronkelijke opzet was juist klein en fijn en ondersteunt door veel vrijwilligers. Om het weer terug te brengen naar oorspronkelijke proporties heeft  de organisatie  de rigoreuze stap gezet om even een jaar pas op de plaats te maken. Dat betekent dat er voor 5 mei 2017 geen vergunning is voor een rommelmarkt op het Bernoulliplein. Gewoon gaan zitten is er dus niet bij, je zult een vergunning nodig hebben want vrijmarkt mag alleen tijdens Koningsdag. Er zal 5 mei ook gehandhaafd worden.

De organisatie wil volgend jaar terug te komen met het festival zoals het ooit was bedoeld: kleinschalig, voor en door buurtbewoners. Het kan dus alleen maar doorgaan als genoeg mensen willen meehelpen. We roepen dan ook alle Korrewegwijkers op: “vind je het leuk om als vrijwilliger een steentje bij te dragen aan dit geweldige Leutje Festival, stuur dan een mail aan juliasinn@gmail.com” .

Of via www.facebook.com/leutjefestival

Julia Sinn – organisator

Arno de Vries – wijkbewoner en meewerker

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>