Sponsoren

 

 

 

 

 

 

Korreweg Klassiek 2013

Vrijdag 6 september, de warmste septemberdag sinds 1949, was het zover;

Een klassiek evenement op het Bernoulliplein.

Tijdens de wijkstemdag op 1 juni 2013 (www.wijkstemdag.nl)  is er massaal op “Korreweg Klassiek” gestemd! Een evenement voor alle buurtbewoners van de Korrewegwijk. Onder het motto; “Van jong tot “Olle Grieze” werkend of student: muziek is een bindend element” en dat heeft zich uitbetaald in een unieke gebeurtenis.

 “Schattingen lopen uiteen van 1500 tot meer dan 2000 bezoekers”.

In een geheel bij het plein passend podium zou het Noord Nederlands Orkest een concert op het Bernoulliplein verzorgen.

Tijdens Korreweg Klassiek verzorgde het NNO ’s middags een educatief programma voor de leerlingen van drie basisscholen (300 kinderen) uit de Korrewegwijk. In allerlei workshops maakten de leerlingen kennis met klassieke muziek. Zo verzorgden musici van het NNO onder meer een kinderconcert, er was een demonstratie van The Trombonauts, een workshop body percussie en gingen leerlingen zelf muziekinstrumenten maken. Na afloop kregen de kinderen een cd met klassieke muziek mee als cadeau.’s Avonds om half acht was de aftrap voor het avond programma, de 500 stoelen die voor het podium waren neergezet vulden zich vanaf half zeven.

“Wethouder Roeland van der Schaaf en Groninger liedjes zanger en entertainer Erwin de Vries openden het concert en beiden waren enthousiast over het unieke karakter van dit evenement”

Het avondprogramma werd geopend door het Haydn Jeugd Strijkorkest (http://hjso.nl/). Dit orkest heeft zich ten doel gesteld talent op te sporen en te begeleiden. Het Noord Nederlands Orkest (http://www.nno.nu/), onder leiding van Hans Leenders, werd het muzikale hoogtepunt van de avond. Het thema van de avond was filmmuziek, muziek uit de films Pirates of the Caribbean, Harry Potter, Mission Impossible, James Bond en Star Wars werden op virtuoze wijze vertolkt.

De bigband Dutch Spirit had de eer om de avond af te sluiten en ook zij verzorgden een geweldig concert. Onze dank gaat  uit naar alle mensen die op dit project hebben gestemd en iedereen die dit unieke evenement mogelijk hebben gemaakt. Kijk voor foto’s in ons fotoalbum (binnenkort beschikbaar) en onderstaande youtube film.

st.bernoulliplein e.o.

 

1 comment to Korreweg Klassiek 2013

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>