Sponsoren

 

 

 

 

 

 

5 Mei: Leutjefestival 2014

Het “Leutjefestival” 5 mei 2014

5 mei 2014 worden , voor het tiende jaar op Bevrijdingsdag, festiviteiten op het Bernoulliplein worden georganiseerd op het ‘“Leutjefestival”’. In de periode van 10 jaar is het 5 mei-evenement uitgegroeid van een gezellig buurtfeest tot een happening met heuse festivalallure. Dat het festival in 2014 alweer zijn tiende editie ingaat, bewijst wel dat het aanslaat.

Het “Leutjefestival” wordt, behalve door de gemeente en een groot aantal vrijwilligers uit de buurt, mogelijk gemaakt door het WOK (Wijk Overleg Korrewegwijk).

Ook in 2014 is de gedachte achter het “Leutjefestival”, om verschillende vormen van cultuur, zoals muziek, theater, dans en poëzie, voor een gemêleerd publiek en voor jong en oud, op een aansprekende manier onder de aandacht te brengen.

Het “Leutjefestival” heeft een aantal vast terugkerende elementen. De opzet voor de jublileumeditie is om amusement te bieden vanaf tien uur ’s morgens tot tien uur ’s avonds. Omdat het om een speciale editie gaat, wil de organisatie graag wat extra cachet aan het feest geven en daarvoor enkele speciale acts aantrekken.

Vanaf 9.00 u. vindt traditioneel de gebruikelijke rommelmarkt plaats en de kleintjes kunnen genieten van rondjes in de draaimolen. Gedurende de hele dag kunnen kinderen zich uitleven op een springkussen. Voor hen is er ook een kindertheater, er lopen grimeurs rond en er zijn speciale kinderworkshops. Er is ook op bescheiden schaal al live muziek door het “Voormalig Klein Koortje” en de big band “Dutch Spirit”

Om ± 12.00 u. begint het middagprogramma. Om zoveel mogelijk kunstvormen aan bod te laten komen, wordt er elk jaar een keur aan muziek, singersongwriters en dans uit de stad Groningen en geboden. Daarnaast is er, als terugkerend element, een aantal workshops voor volwassenen en kinderen.
Zie voor totale overzicht het programma 2014

Het “Leutjefestival” is ideaal voor mensen die het massale van het 5 meifeest op Bevrijdingsdag in het Stadspark willen ontvluchten en kiezen voor het gezellige en kleinschalige van het Bernoulliplein, zonder gedrang en beveiliging.

Het “Leutjefestival” heeft in het jubileumjaar een passend thema. Dit komt terug in de diverse workshops. Zo is het thema in het jubileumjaar 2014 ‘duurzaamheid’.

Om het Bernoulliplein schoon en leefbaar te houden, roept de organisatie van het “Leutjefestival” alle deelnemers aan de traditionele rommelmarkt met klem op om na afloop de niet verkochte spullen weer mee naar huis te nemen.

Het “Leutjefestival” is een uitkomst voor mensen die kiezen voor het sfeervolle van een kleinschalig feest vol variatie op een gezellige locatie. Het biedt een afwisselend programma voor jong en oud, met voor elk wat wils.